Alle groenten worden in een hete wok geroerbakt. De groenten worden in dit recept bij het roerbakken op smaak gebracht met onder andere gember, oestersaus, sojasaus en sesamolie. Dit recept voor Oosterse groentenroerbak heeft milde, maar wel typisch Oosterse smaken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de peultjes in ca. 10 minuten beetgaar.
Verhit de arachide olie in een wok of hapjespan. Bak de gember en knoflook enkele seconden (de knoflook mag niet bruin worden voeg dan de peultjes toe. Roerbak dit op hoog vuur ca. 1 minuut, voeg dan de paprika en lente-ui toe en bak dit ook nog ca. 1 minuut op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak het geheel totdat de paddenstoelen vochtig worden. Voeg de taugé toe en bak nog even kort mee.
Meng de maïzena met wat water en voeg dit aan de roerbak toe. Schep goed door totdat het vocht begint te binden. Sprenkel er tot slot nog wat sesamolie over en verdeel de roerbak over de borden. Serveer met de rijst.
Voor WW: laat sesamolie weg en 100 gram rijst ipv 150 gram - 12 punten
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl