Deze hartige taart wordt gevuld met uien, een lekker pittige kaas en kerstomaatjes. De vulling wordt gebonden met een mengsel van ei en slagroom.
Menugang
Hoofdgerecht
Keyword
ei, hartige taart, kerstomaten, Parmezaanse kaas, slagroom, tomaten
Voorbereiden30minuten
Porties4personen
Ingrediënten
5plakjesdeeg voor hartige taart (diepvries)ontdooid
3grote uien
50gramboter of margarine
3eieren
1dlslagroom
peper
zout
1theelepelpaprikapoeder
enkele druppels tabasco
150gramgeraspte oude kaas of Parmezaanse kaas(of een andere pittige kaas)
250gramkerstomaatjesgehalveerd
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
Snijd de uien in ringen, verhit wat boter in een koekenpan en bak de uiringen ongeveer 5 minuten.
Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en tabasco.
Vet een quichevorm in met de rest van de boter en bekleed met het deeg voor hartige taart. Verdeel de geraspte kaas over de bodem. Verdeel vervolgens de uien over de bodem. Schenk het eimengsel over de taart en verdeel de gehalveerde tomaatjes met de snijkant naar boven over de taart.
Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de taart gaar en bruin is.