Afdrukken
Aardbeien ijs met gecondenseerde melk; recept; recepten; ijs; nagerecht; nagerechten; aardbei; aardbeien; toetje; toetjes; dessert; desserts

Aardbeien ijs met gecondenseerde melk

Dit aardbeienijs met gecondenseerde melk is luchtig en romig van structuur en heeft een heerlijke aardbeien smaak. Het bereiden van dit ijs is een fluitje van een cent.

Menugang IJs, Nagerecht
Keyword aardbeien, IJs
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 liter

Ingrediƫnten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 blik gezoete, gecondenseerde melk (blik van ca. 400 ml)
  • 250 ml slagroom

Bereiden

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien in stukjes en pureer ze samen met het citroensap. Meng de aardbeienpuree met de gecondenseerde melk.

  2. Klop de slagroom luchtig, maar niet helemaal stijf. Spatel de slagroom door de aardbeienpuree. Laat het mengsel eventueel in de koelkast staan tot het helemaal koud is.

  3. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het ijs in een vorm en zet deze minimaal 3-4 uur in de vriezer.