Afdrukken
aardbeien inmaken; recept; recepten; aardbei; aardbeien; inmaken; wecken;

Aardbeien inmaken met suikersiroop

Aardbeien inmaken met suikersiroop is echt een aanrader. Zowel de ingemaakte aardbeien als de siroop zijn heerlijk over ijs of door de yoghurt. Door het inmaken blijven de aardbeien lang houdbaar.

Menugang Nagerecht
Keyword aardbeien
Bereidingstijd 1 uur
Porties 1 kilogram

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardbeien
  • 1 liter water
  • 500 gram kristalsuiker

Bereiden

  1. Gebruik (weck)potten van dezelfde hoogte. Ik heb voor dit recept 2 potten van een ½ liter gebruikt.

  2. Gebruik alleen mooie, stevige aardbeien. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de schoongemaakte aardbeien in een (weck)pot. Vul de pot tot ongeveer 2 centimeter onder de rand.

  3. Doe het water en de suiker in een pan en verwarm het water totdat de suiker geheel is opgelost. Giet via een trechter het warme suikerwater over de aardbeien en zorg dat alle aardbeien onder staan. Zorg ervoor dat de randen van de pot schoon zijn en sluit de pot.

  4. Neem een grote pan en leg een theedoek op de bodem van de pan. Dit voorkomt dat de potten tegen de bodem tikken tijdens het koken. Zet de potten in de pan en vul de pan met water tot ongeveer 1 centimeter onder de deksel van de potten.

    Verwarm het water tot ca. 80°C. Laat de potten ongeveer 25 minuten koken en houd daarbij de temperatuur tussen de 75°C en 85°C.

  5. Laat de potten in het water afkoelen.