Zelfgemaakte aardbeien jam is heel eenvoudig om te maken. Zelfgemaakt is deze jam veel lekkerder dan de jams uit de supermarkt!
Zet een bord in de vrieskist (dit is om later de testen of de jam dik genoeg is).
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes. Eventueel kun je ook de aardbeien pureren.
Doe de aardbeien(puree) met de geleisuiker en het citroensap in een pan en breng op matig hoog vuur aan de kook. Laat ongeveer 3 minuten doorkoken.
Prak eventueel de stukjes aardbei fijn als deze te groot zijn.
Neem het bord uit de vrieskist en doe een theelepel jam op het bord. Trek met de theelepel een lijn door de jam. Als de lijn zichtbaar blijft en de jam dus niet meer uitloopt, is de jam klaar. Als de jam te dun is, kun je eventueel nog wat extra geleisuiker toevoegen. Laat dan de jam weer 3 minuten koken en herhaal de test met het koude bord.
Doe de nog hete jam in de schoongemaakte potten en sluit direct de deksel.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl