Deze Mediterrane stoofpot van varkenshaas met spekjes en olijven krijgt extra veel smaak door de gedroogde tomaten, salie en romige saus.
Vul een plastic zak met de bloem en breng op smaak met peper en zout. Doe de reepjes varkenshaas erbij en schud de zak goed totdat alle reepjes varkenshaas bedekt zijn met het bloemmengsel.
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het spek in ongeveer 3 minuten krokant.
Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de varkenshaas toe en bak het geheel nog ongeveer 4 minuten tot het vlees begint te kleuren.
Los de kippenbouillon op in 1 dl heet water en schenk dit met de sherry en slagroom in de pan. Voeg de gehalveerde olijven en fijngesneden salie toe en roer goed tot het stoofvocht begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat de stoofpot nog ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
Lekker met pasta en sperziebonen.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl