Afdrukken
Gegratineerde champignons; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; champignons; kaas; parmezaanse kaas; ui; knoflook; grill; snel klaar;

Gegratineerde champignons

Dit recept voor gegratineerde champignons is een lekkere combinatie van champignons en kaas. Lekker met stokbrood erbij om te dopen.
Het recept is eenvoudig te maken en staat binnen 20 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword champignons, kaas
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • ½ theelepel tijm
  • ¼ blokje kruidenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 75 gram geraspte kaas naar keuze
  • peper

Bereiden

  1. Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  2. In een koekenpan boter verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven de pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken totdat het vocht bijna verdampt is. Crème fraîche en geraspte kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
  3. Champignonmengsel overdoen in schaaltjes en in ca. 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.

Notities

Lekker met plakjes stokbrood