Deze pittige kip met paksoi en noedels is een lekkere maaltijd voor als je weinig zin hebt om te koken. Het is makkelijk om te maken, snel klaar, slank en lekker
Was de paksoi. Snijd het witte gedeelte in dunne reepjes en de groene bladeren iets grover.
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 minuten beetgaar en giet af.
Verhit ondertussen de de arachideolie in een hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Voeg de bosuitjes en het witte gedeelte van de paksoi aan de kip toe en bak al omscheppend 1 minuut op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
Schep tot slot de taugé en de bladeren van de paksoi door het kipmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de noedels door het kip-paksoi mengsel en verdeel over 2 borden.
Lekker met: een gebakken (spiegel)ei
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl