In dit recept voor stamppot van zoete aardappel en paksoi wordt puree van zoete aardappel gecombineerd met rauwe paksoi. De stamppot wordt geserveerd met blokjes kipfilet die gestoofd worden in een marinade van onder meer ketjap en zoete chilisaus.
Snijd het witte gedeelte van de paksoi zeer fijn. De groene bladeren mogen iets grover gesneden worden (grote stukken paksoi zijn niet lekker in de stamppot).
Meng in een kom de ketjap, zoete chilisaus, bruine basterdsuiker en sambal oelek. Zet apart.
Kook de zoete aardappel in ca. 15 minuten gaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak hierin de blokjes kip goudbruin en gaar. Voeg het ketjap-mengsel toe en bak nog kort even mee totdat de kip bedekt is met saus.
Giet de zoete aardappels af maar bewaar het kookvocht. Stamp de zoete aardappel tot een smeuïge puree. Gebruik het kookvocht als de puree te droog of te dik wordt. Roer de paksoi door de puree en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden. Verdeel de kip zonder de saus over de stamppot. Strooi de gefrituurde uitjes over de kipfilet.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl