Afdrukken
Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; zalm; gerookte zalm; vis; mayonaise; mierikswortel; kappertjes; rucola

Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel

Deze tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel is een heerlijk voorgerecht bij een feestelijk etentje. De de vette gerookte zalm en de frisse mierikswortel combineren erg goed.

Menugang Voorgerecht
Keyword dille, gerookte zalm, kappertjes, mayonaise, mierikswortel, peterselie, vis, zalm
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 255 kcal

Ingredi├źnten

  • sap en rasp van 1 citroen
  • 200 gram gerookte zalmfilet in kleine stukjes
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 2 eetlepels verse platte peterselie fijngesneden
  • 1 bosui fijngesneden
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mierikswortel (potje)
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Meng in een ruime kom citroenrasp, gerookte zalm, dille, fijngesneden peterselie, fijngesneden bosui, kappertjes en olijfolie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Meng voor de dressing de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.

  3. Zet een kookring op een bord en vul met ┬╝ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo ook de zalmtartaar op de andere borden. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar.