Afdrukken
Kip in tomatensaus met olijven en feta; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; kip; kipfilet; feta; olijf; olijven; zwarte olijf; zwarte olijven; passata; tomaat; tomaten; tomatensaus; italiaans; mediterraan;

Kip in tomatensaus met olijven en feta

De smaken en kleuren van dit recept voor kip in tomatensaus met olijven en feta brengen me gelijk in de vakantiestemming. Een heerlijk gerecht, boordevol smaak!

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword feta, kappertjes, kipfilet, passata, zwarte olijven
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 290 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets (ca. 125 gram per stuk) in de lengte gehalveerd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 eetlepel kappertjes afgespoeld
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • 100 gram feta verkruimeld
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Verhit de olie op hoog vuur. Bestrooi de kip met zout en peper en bak in 1-2 minuten aan elke kant bruin.
  3. Leg de kip op de bakplaat, zet 5 minuten in de oven.
  4. Verlaag het vuur tot middelhoog en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de passata toe en bak 3-4 minuten. Roer de kappertjes, olijven en peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper en bak nog 1 minuut.

  5. Leg voor het serveren op elk bord een stuk kipfilet, schep er de helft van de tomatensaus en wat feta over. Leg het tweede stuk kipfilet erop en verdeel de rest van de saus en feta erover.