Een lekker winterse plaattaart met zuurkool en ananas. En natuurlijk ontbreekt ook de rookworst niet. De bodem van de plaattaart is van bladerdeeg.
Kook de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd in plakjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek van 4 x 2 plakjes erop. Druk de randen van de plakjes aan elkaar vast. Vouw de randen van de rechthoek naar binnen voor een opstaande rand. Prik het bladerdeeg (behalve de opstaande rand) een paar keer in met een vork. Bestrijk de rand met losgeklopt ei of een beetje melk voor een mooie bruine korst. Bak de bladerdeegbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Druk het bladerdeeg (binnen de rand) met de bolle kant van een lepel plat.
Roer de mosterd door de crème fraîche en bestrijk hiermee de binnenkant van de plaattaart (niet de rand). Beleg de plaattaart met zuurkool, ananas en plakjes rookworst.
Bak de plaattaart in ca. 20 minuten goudbruin.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl