Afdrukken
Kipfilet in romige witte wijnsaus; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; kip; kipfilet; witte wijn; spinazie; druif; druiven; slagroom

Kipfilet in romige witte wijnsaus

Dit recept van kipfilet in romige witte wijnsaus is een variatie op het bekende Franse recept voor "coq au vin", waarbij kip gestoofd wordt in rode wijn. In dit recept wordt de kipfilet gepocheerd in witte wijn en bouillon.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Keyword druiven, kipfilet, slagroom, spinazie, witte wijn
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingredi├źnten

  • 100 gram witte druiven zonder pit (eventueel uit blik)
  • 50 gram verse spinazie gewassen
  • 2 kipfilets van ca. 200 gram
  • 2 dl droge witte wijn
  • ┬Ż kippenbouillontablet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 ml slagroom
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Halveer de druiven
  2. In pan kip, wijn, 1 dl water en bouillontablet aan de kook laten komen. In ca. 12 minuten kip tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Met schuimspaan kipfilet uit de pan op een voorverwarmd bord scheppen. Afdekken met aluminiumfolie en warm houden.

  3. Pocheervocht zeven. In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Net zoveel pocheervocht toevoegen tot de saus de gewenste dikte heeft. Slagroom en druiven erdoor roeren. Nog ca. 5 minuten zachtjes meewarmen (saus mag niet koken). Op smaak brengen met zout en peper.
  4. Intussen spinazie over twee borden verdelen. Kipfilet op spinazie leggen. Saus op en naast kip schenken.