Afdrukken
Zelfgemaakte hummus; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; tapas; voorgerecht; voorgerechten; lunchgerecht; lunchgerechten; lunch; kikkererwt; kikkererwten; tahin

Zelfgemaakte hummus

Hummus is een puree van kikkererwten en tahin (sesampasta). Deze zelfgemaakte hummus kan als dip geserveerd worden, maar is ook heerlijk op een broodje.

Menugang Bijgerecht, Lunch, Tapas
Keuken MIdden-Oosters
Keyword kikkererwten, tahin
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 1 blik blik kikkererwten (ca. 225 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels tahin (= sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • sap van 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Doe de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap, olijfolie en komijnpoeder in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met: groenten zoals komkommer, wortel, bleekselderij, radijs, tomaat en wortel. Maar ook lekker met brood op crackers.

Tip: hummus kan als dip geserveerd worden of op (bijvoorbeeld) brood gesmeerd worden.