Afdrukken
Bleekselderijsalade met appel en walnoten; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; salade; bleekselderij; appel; appels; walnoot; walnoten

Bleekselderijsalade met appel en walnoten

Deze bleekselderijsalade met appel en walnoten is een lekker knapperige salade, die bij heel veel dingen past. Vooral lekker bij wild of een ander stukje vlees.

Menugang Bijgerecht
Keyword appel, bleekselderij, walnoten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 225 kcal

Ingrediƫnten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 appels (bijvoorbeeld Jonagold)
  • handje walnoten grof gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Verwijder de stronk van de bleekselderij en snijd de stengels in dunne plakjes.  schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.

  2. Klop in een kom een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bleekselderij, appels en walnoten toe en schep om.

Notities

Lekker bij: wild of ander vlees