Deze hartige taart met prei en gehakt heeft een lekkere vulling van prei, gehakt en spekjes. Echt een hartige taart voor het najaar. Het deeg voor de taart maak je zelf.
Gebruik een vorm van ø 20 cm. Vet de vorm in.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 24 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie in een hapjespan en bak daarin de spekblokjes circa 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze in ca. 5 minuten rul. Voeg de prei, ui, zout, peper en Provençaalse kruiden toe en bak het geheel 5 minuten.
Roer een papje van crème fraîche, eieren en maïzena.
Laat de taart in ca. 35 minuten gaar en bruin bakken
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl