Deze ovenschotel met pasta en lamsvlees is een heerlijk mengsel van stukjes lamsbout, paprika, ui en een tomatensaus. Het is een simpele en stevige maaltijd.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en laat uitlekken.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en rode paprika ca. 5 minuten totdat ze zacht worden.
Schep de blokjes lamsvlees door het groentenmengsel en bak alles nog ca. 5 minuten tot het vlees rondom bruin is.
Voeg de wijn, passata en Italiaanse kruiden aan het lamsvlees toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 5 minuten sudderen. Neem dan de pan van het vuur.
Meng de gekookte pasta door het lamsvlees met de saus. Schep het mengsel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 20 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en de bovenkant goudbruin is.
Lekker met: een groene salade
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl