Afdrukken
Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; mediterraan; spinazie; munt; zoete aardappel; linzen

Warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt

Deze warme salade van zoete aardappel en spinazie met munt-yoghurt is een roerbak van onder andere zoete aardappel, spinazie en linzen. De warme salade wordt geserveerd met een lekker frisse dressing van yoghurt en munt.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword linzen, munt, spinazie, zoete aardappel
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 495 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram spinazie gewassen
  • 150 gram Turkse of Griekse yoghurt
  • eetlepel citroensap
  • 1 doosje munt (à 15 gram) alleen de blaadjes
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper zonder de zaadjes, fijngesneden
  • 500 gram zoete aardappel geschild, in blokjes
  • 1 dl kruidenbouillon van tablet
  • 2 blikken linzen (à 425 gram) uitgelekt

Bereiden

  1. Pureer de yoghurt, een ½  eetlepel citroensap en de munt ± 30 seconden in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Zet de saus ± 15 minuten weg zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de knoflook en peper zachtjes ± 3 minuten. Voeg de zoete aardappel toe en roerbak deze kort mee. Voeg de bouillon toe en stoof de zoete aardappel in ± 5 minuten zachtjes beetgaar. Schep de linzen erdoor en warm ze goed door. Schep de rest van het citroensap erdoor en voeg de spinazie (eventueel in delen) toe en warm mee tot de blaadjes geslonken zijn.
  3. Breng op smaak met royaal peper en zout en serveer met de munt yoghurt.

Notities

TIP: de rode peper kan vervangen worden door 1 theelepel sambal