Afdrukken
Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; mediterraan; ovenschotel; oven; tomaat; tomaten; tomaatjes; kabeljauw; olijf; olijven; pesto;

Kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten

In dit recept van kabeljauw uit de oven met zelfgemaakte pesto en tomaten wordt de pesto vers gemaakt met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword ovenschotel, vis
Oventijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 440 kcal

Ingrediënten

  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram basilicum alleen de blaadjes
  • 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 500 gram verse kabeljauwfilet
  • 500 gram kerstomaten gehalveerd
  • 90 gram zwarte olijven uitgelekt en gehalveerd

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten. Laat afkoelen op een bord. Maal 2 eetlepels pijnboompitten met de knoflook fijn in de keukenmachine. Voeg de basilicum en de kaas toe en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.

  3. Leg de tomaten en olijven in een ingevette ovenschaal. Leg de vis daarop en bestrooi met peper en zout. Verdeel de pesto erover. Strooi de pijnboompitten erover. Bak de vis 15 minuten in de oven.

Notities

Lekker met: geroosterde courgette met citroen en munt