Deze hartige taart met kabeljauw en chorizo wordt gevuld kabeljauw, chorizo en olijven. Gebruik voor de beste smaak een goede kwaliteit chorizo en olijven.
Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 minuut tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog dezelfde hoeveelheid water toe; te droog deeg laat zich slecht uitrollen.
Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Kneed zo kort mogelijk; door de warmte van je handen kan de boter smelten en wordt de bodem minder knapperig. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Gebruik een vorm van ø 24 cm. Vet de vorm in.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Bestuif de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ø 28 cm. Bekleed de quichevorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem zodat de bodem zo min mogelijk rijst.
Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel over de vorm. Snijd de chorizo in blokjes en verdeel over de vis.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl