Voor dit recept van Chinese tomatensoep moet je even geduld hebben, maar de smaak van de soep is heerlijk. Deze Chinese tomatensoep is pittig, zoet en zuur.
Menugang
Soep, Voorgerecht
Keuken
Chinees, Oosters
Wachttijd1uur
Bereidingstijd30minuten
Porties10porties
Voedingswaarde115kcal
Ingrediënten
1literwater
1litertomatensap
2kippenbouillonblokjes
arachide olie
1uigesnipperd
2tenenknoflookgeperst
1blikjetomatenpuree
6eetlepelssuiker
4eetlepelsketjap manis
2eetlepelsazijn
1theelepelsambal
1theelepeldjahé(gemberpoeder)
1theelepelserehpoeder(citroengraspoeder)
2eetlepelsmaïzena
Bereiden
Verhit de olie in een grote (soep)pan met dikke bodem en roerbak de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en laat al roerend even bakken totdat het vocht uit de puree grotendeels verdampt is.
Voeg water, bouillonblokjes, tomatensap, suiker, ketjap, azijn, sambal, djahé en serehpoeder toe en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 1 uur doorkoken.
Meng de maïzena met een beetje koud water tot een gladde massa en voeg deze toe aan de soep totdat deze licht gebonden is.