Deze appel-kaneelcake is weer eens wat anders dan appeltaart. Een lekker zachte cake met kaneelsmaak, appels en abrikozenjam erbovenop.
Vet een ronde bakvorm of springvorm van 15 cm doorsnede in.
Roer met een mixer de boter zacht. Voeg de suiker, vanillesuiker en kaneel toe en blijf kloppen totdat de suiker niet meer knarst. Klop een voor een de eieren door het botermengsel. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige geheel is opgenomen.
Zeef de bloem en bakpoeder boven het beslag. Voeg de melk toe. Spatel het er luchtig, maar goed doorheen.
Snijd de appels in partjes. Druk de appelpartjes in het beslag. Meng 1 theelepel suiker met een ¼ theelepel kaneelpoeder en strooi dat over de appels.
TIP: hoe weet je of een cake gaar is? Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Kleeft er nog beslag aan de prikker dan is de cake nog niet gaar en kun je de cake nog even in de oven laten staan.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl