Deze Italiaanse hartige koekjes met Parmaham en kaas zijn erg makkelijk om te maken. Een heerlijk hapje bij de borrel of bij een tapas maaltijd.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een rechthoekige lap van ca. 18 x 12 cm.
Bestrijk het bladerdeeg met de pesto. Laat hierbij aan de randen van de korte zijde van de rechthoek ca. 1 cm vrij. Verdeel de ham en geraspte kaas over de pestolaag en rol het deeg aan de korte zijde op. Laat de bladerdeegrol, gerold in plasticfolie, ca. 30 minuten koud worden in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Neem het bladerdeeg uit de koelkast in snijd in 12 plakjes van ca. 1 cm dik. Leg de plakjes op de bakplaat. Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten lichtbruin en krokant. Serveer de koekjes lauwwarm of koud.
Dit recept is gevonden op receptentesten.nl