In dit recept voor pasta met zalm en rucola wordt de pasta gemengd met een romige saus met dille, rucola en doperwten en geserveerd met gebakken zalm.
Menugang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Keyword
dille, doperwten, pasta, zalm
Bereidingstijd20minuten
Porties2personen
Voedingswaarde750kcal
Ingrediënten
1blikjedoperwten (netto 140 gram)uitgelekt en afgespoeld
150grampasta(bijvoorbeeld tagliatelle)
300gramzalmfilet
4eetlepelsdillefijngesneden
1kleine uigesnipperd
125mlcrème fraîche
50gramrucolagrof gesneden
zout
zwarte peper
2eetlepelsolijfolie
Bereiden
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kruid de zalmfilet met zout, peper en de helft van de dille. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de zalm zachtjes in ongeveer 10-12 minuten gaar en mooi bruin.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de gesnipperde ui zachtjes goudbruin. Voeg de crème fraîche en 3 eetlepels van het pastakookwater toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de doperwtjes toe. Laat de doperwtjes zachtjes warm worden.
Laat de pasta kort uitlekken in een zeef of vergiet. Schep de pasta door de romige doperwten met de rest van de dille en de rucola. Verdeel de pasta over twee borden en leg de gebakken zalm erop.