Dit recept van kabeljauw met garnalen en witte wijn saus is echt iets voor een feestelijk etentje. Makkelijk om te maken en staat in 30 minuten op tafel.
Menugang
Hoofdgerecht
Keyword
garnalen, kabeljauw, witte wijn
Bereidingstijd30minuten
Porties4personen
Voedingswaarde430kcal
Ingrediƫnten
1sjalotje
1teenknoflook
2eetlepelsolijfolie
350mldroge witte wijn
200mlslagroom
100gramHollandse garnalen
4kabeljauwfiletsvan ca. 150 gram
2eetlepelsbloem
Bereiden
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. Schenk de slagroom erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
Verspreid ondertussen de bloem op een bord en haal de kabeljauwfilets door de bloem. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilets ca. 3 minuten per kant. Breng de vis op smaak met zout en peper.
Schep vlak voor het serveren de garnalen door de witte wijn saus. Verdeel de saus met de garnalen over 4 borden en leg de kabeljauw op de garnalen.