Een frittata is de Italiaanse versie van een omelet. In dit recept wordt de frittata met spinazie en champignons gebakken in de oven,
Menugang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Keyword
champignons, ei, spinazie
Bereidingstijd50minuten
Porties2personen
Voedingswaarde410kcal
Ingrediënten
4eieren
scheutjemelk
1eetlepelolijfolie
1ui
250gramchampignons
300gramspinazie
zwarte peper
zout
nootmuskaat
geraspte kaas
boterom in te vetten
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes.
Vet een springvorm in met boter.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak in enkele minuten glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze gaar. Schep tot slot de spinazie door de champignons en verwarm de spinazie tot deze begint te slinken.
Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Verdeel de spinazie over de springvorm. Klop de eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de eieren over de spinazie. Verdeel wat geraspte kaas over de frittata.
Bak de frittata in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.