Warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas

Ik eet graag maaltijdsalades, maar in de winter eet ik toch liever een warm gerecht. Deze warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas vind ik dan ook heerlijk voor een winterse dag. De groenten worden in de oven geroosterd. Je kunt verschillende groenten hiervoor gebruiken. Ik gebruik meestal rode bieten, zoete aardappel, pastinaak of wortel.

Warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; maaltijdsalade; salade; rucola; zoete aardappel; wortel; pastinaak; geitenkaas

Warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas maken

Voor deze salade snijd je stevige groenten zoals rode bieten, zoete aardappel, pastinaak of wortel in blokjes. Vervolgens rooster je de groenten een half uurtje in de oven. De warme groenten worden gemengd met rucola, die daardoor ook warm wordt en geserveerd met geitenkaas.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Maaltijdsalades

Ik ben dol op maaltijdsalades. Je kunt er zoveel verschillende smaken aan toe voegen dat een maaltijdsalade nooit saai wordt. Kijk HIER voor meer recepten van maaltijdsalades.

Zoete aardappel

Een zoete aardappel wordt ook wel een bataat genoemd. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Een zoete aardappel is een knol die groeit op de wortels van de zoete-aardappelplant.

Ook de smaak van een zoete aardappel is heel anders dan de smaak van een gewone aardappel. Een zoete aardappel heeft meer een wortelsmaak en is ook oranje gekleurd als een wortel. Kijk HIER voor meer recepten met zoete aardappel.

Meer vegetarische gerechten

Ik noem mijzelf een flexitariër. Ik wissel het eten van vlees, vis en vegetarische gerechten met elkaar af. Op mijn website zijn daarom ook diverse vegetarische gerechten te vinden. Dit recept voor gegratineerde champignons is daar een voorbeeld van. Kijk HIER voor meer vegetarische gerechten.

Warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas

Voor deze warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas rooster je stevige groenten zoals rode bieten, zoete aardappel of pastinaak in de oven.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword geitenkaas, maaltijdsalade, ovenschotel, pastinaak, rode bieten, rucola, zoete aardappel
Voorbereiden 15 minuten
Oven 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 750 gram rode bieten, zoete aardappels, pastinaken en/of wortels
  • olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout
  • peper
  • balsamico azijn
  • 75 gram rucola
  • 150 gram geitenkaas of feta

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Maak alle groenten schoon en snijd in blokjes van gelijke grootte. Doe de groenten in een kom en voeg oregano, peper en zout toe. Overgiet de groenten met een flinke scheut balsamico azijn en olijfolie. Schep alles goed om zodat alle blokjes bedekt zijn met olie.

  3. Verspreid de groenten over een bakplaat of een grote ovenschaal. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, tot de groenten volledig zacht zijn.

  4. Meng de groenten met de rucola. Verdeel over twee borden. Verkruimel de kaas over de salade.

Dit recept voor een warme maaltijdsalade met geroosterde groenten en geitenkaas is gebaseerd op een recept van de Engelse voedingsdeskundige Sarah Flower. Zij schrijft recepten die geschikt zijn voor mensen met diabetes of mensen die af willen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.