Waldorfsalade met bleekselderij en druiven

Deze waldorfsalade met bleekselderij en druiven is een variant op de beroemde waldorfsalade. De waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd. In het oorspronkelijke recept wordt knolselderij en appel gemengd met mayonaise en citroensap. De moderne varianten hebben bleekselderij, appel en walnoten als basis. Ik vind deze salade heerlijk bij een kaasplankje, maar ook als lunchgerecht is de salade prima.

Waldorfsalade met bleekselderij en druiven; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; lunch; lunchgerecht; lunchgerechten; Amerikaans; bleekselderij; appel; walnoot; walnoten; druif; druiven; sla; kaasplank; kaasplankje;

Waldorfsalade met bleekselderij en druiven maken

Deze waldorfsalade met bleekselderij en druiven is in een mum van tijd klaar. Je maakt een dressing van olie, azijn en mosterd en vervolgens snijd je alle ingrediënten. Even mengen en klaar. Deze salade is vooral lekker bij pittige kaasjes. Als je deze salade als lunchsalade serveert, kun je ervoor kiezen om nog wat blokjes blauwe kaas toe te voegen.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Bleekselderij schillen

Bleekselderij kan soms erg draderig zijn. Daarom vind ik het lekkerder om de bleekselderij te schillen. In het onderstaande filmpje wordt getoond hoe je bleekselderij schoonmaakt en schilt.

Mosterd

De mosterd in de dressing van deze waldorfsalade geeft een lekkere pittigheid aan de salade. Gebruik dan ook het liefst een lekker pittige mosterd voor dit gerecht. Ik heb voor deze salade bijvoorbeeld een grove Zaanse mosterd gebruikt.

Meer recepten van bijgerechten

Ik serveer deze waldorfsalade graag bij een kaasplankje, maar ook bij andere gerechten zal deze salade prima smaken als bijgerecht. Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Meer recepten van lunchgerechten

Deze salade kan ook als lunchgerecht gegeten worden. Voeg eventueel wat blokjes blauwe kaas toe en serveer er broodjes bij. Kijk HIER voor meer recepten van lunchgerechten. 

Waldorfsalade met bleekselderij en druiven

De waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd. In het oorspronkelijke recept wordt knolselderij en appel gemengd met mayonaise en citroensap. De moderne varianten hebben bleekselderij, appel en walnoten als basis.

Menugang Bijgerecht, Lunch, Snack
Keuken Amerikaans
Keyword appel, bleekselderij, druiven, peterselie, sla, walnoten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 75 gram sla (bijvoorbeeld een melange met eikenbladsla) (bijvoorbeeld een melange met eikenbladsla)
  • 50 gram pitloze rode druiven gehalveerd
  • 3 stengels bleekselderij geschild en in plakjes
  • 50 gram walnoten grof gehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • 1 rode appel

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • zout

Bereiden

  1. Klop een dressing van de olijfolie, rode wijn azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Doe de sla, druiven, bleekselderij, walnoten, peterselie en appel in een kom en schep de dressing er doorheen.

Notities

Tip: voeg wat blokjes blauwe kaas toe als je dit gerecht als lunch serveert.

Deze waldorfsalade met bleekselderij en druiven is een variant op een recept van Jamie Oliver dat ik gevonden heb op de website Okoko recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.