Vegetarische curry met kikkererwten

Deze vegetarische curry met kikkererwten is gebaseerd op de Indiase keuken en wordt op smaak gebracht met heel veel kruiden. Omdat kikkererwten van zichzelf weinig smaak hebben, komen alle kruiden goed naar voren. Wees voorzichtig met de gember en de chilivlokken, want deze maken het gerecht al snel erg pittig.

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; indiaas; oosters; vegetarisch; snel klaar; curry; kikkererwt; kikkererwten; tomaat; tomaten; kurkuma; komijn; gember; knoflook; garam masala;

Vegetarische curry met kikkererwten maken

Bij Indiase recepten wordt vaak uitgebreid de tijd genomen om de uien te bakken. Ook in dit recept moeten de uien ca. 10 minuten zachtjes bruin worden. Daarna worden kikkererwten en tomaten uit blik toegevoegd en wordt de curry op smaak gebracht met typisch Indiase kruiden zoals Garam Masala, kurkuma, komijn en nog diverse andere kruiden.

Dit recept staat binnen een half uur op tafel. Ik heb het geserveerd met naanbrood, waarmee je het vocht lekker kunt opdeppen.
Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer vegetarische gerechten

Ik noem mijzelf een flexitariër. Ik wissel het eten van vlees, vis en vegetarische gerechten met elkaar af. Op mijn website zijn daarom ook diverse vegetarische gerechten te vinden. Kijk HIER voor meer vegetarische gerechten.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Vegetarische curry met kikkererwten

Deze vegetarische curry met kikkererwten is gebaseerd op de Indiase keuken en wordt op smaak gebracht met heel veel kruiden. Omdat kikkererwten van zichzelf weinig smaak hebben, komen alle kruiden goed naar voren.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas, Oosters
Keyword gepelde tomaten, kikkererwten, vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ui
  • 1 stukje gember van 1 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 Lente uitjes
  • 2 theelepels kurkuma
  • ½ theelepel sambal
  • 2 theelepels chilipoeder
  • ½ theelepel garam masala
  • ½ theelepel komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • sap van een halve citroen
  • eventueel verse koriander om te serveren

Bereiden

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit een beetje olie in een braadpan en bak hierin de uien tot ze helemaal bruin zijn. Dit duurt zeker 10 minuten.
  2. Snijd ondertussen de gember en knoflook en chilipeper fijn. Snijd de lente uitjes in ringen. Voeg na 10 minuten aan de uien toe en bak 30 seconden mee. Voeg dan ook de kurkuma, sambal, chilipoeder, garam masala, komijn, gemalen koriander en gepelde tomaten toe. Prak de gepelde tomaten grof. Voeg tot slot de uitgelekte kikkererwten toe en laat de curry op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen.

  3. Voeg op het laatst het citroensap toe en breng verder op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met verse koriander.

Notities

Lekker met naan brood.

Dit recept voor vegetarische curry met kikkererwten heb ik gevonden op de website de wereld op je bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.