Varkenshaas met shiitakes en taugé

Dit recept van varkenshaas met shiitakes en taugé is mild van smaak en is toch typisch Oosters. De stukjes gebakken varkenshaas worden geserveerd op een bedje van geroerbakte taugé en shiitakes. In de roerbak proef je vooral de sesamzaadjes en sesamolie. Een lekker recept, slank en snel klaar. Prima doordeweekse maaltijd! Varkenshaas met shiitakes en taugé; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; varkenshaas; shii take; taugé; oosters;

Varkenshaas met shiitakes en taugé maken

Voor dit recept is bijna geen voorbereiding nodig. Je hoeft alleen de varkenshaas en shii taken in stukken te snijden. Daarna wordt alles geroerbakt en op smaak gebracht.

Het is lekker om rijst en peultjes of sugar snaps bij dit gerecht te serveren. Houdt er wel rekening mee dat je de bijgerechten een langere kooktijd nodig hebben van de roerbak. Het is daarom handig om eerst de rijst en peultjes op te zetten, dan het snijwerk te doen en de roerbak te maken. Dan is alles tegelijkertijd klaar.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze varkenshaas met shiitakes en taugé afdrukken

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 395 Kcal*
Koolhydraten per portie: ca. 18 gram
Vet per portie: ca. 18 gram
Eiwit per portie: ca. 48 gram

*Met 75 gram rijst en 75 gram peultjes per persoon erbij komt dit recept ca. 700 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Oosterse gerechten

Kijk HIER voor meer Oosterse gerechten, zowel pittig als mild.

Varkenshaas met shiitakes en taugé

Dit recept van varkenshaas met shiitakes en taugé is mild van smaak en is toch typisch Oosters. De stukjes gebakken varkenshaas worden geserveerd op een bedje van geroerbakte taugé en shiitakes.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Keyword shii takes, taugé, varkenshaas
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 395 kcal

Ingrediënten

 • 250 gram shiitakes in plakjes
 • 700 gram varkenshaas in plakken van ca. 2 cm
 • 1 theelepel sambal
 • sap van een halve limoen
 • 2 eetlepels arachide olie
 • ½ eetlepel sesamzaad
 • 125 gram taugé
 • 2 eetlepels lichte sojasaus
 • zout
 • peper
 • ½ eetlepel sesamolie
 • 2 eetlepels boter

Bereiden

 1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak er de shiitakes ca. 4 minuten in. Voeg het sesamzaad en de sambal toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de taugé , de sojasaus en de helft van het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
 2. Bestrooi de plakken varkenshaas met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie en de boter in een pan en bak er de varkenshaas op hoog vuur 2-3 minuten aan beide kanten in.
 3. Verdeel het shiitakemengsel over borden en sprenkel er de sesamolie over. Leg de plakken varkenshaas erop.

Notities

Lekker met (jasmijn)rijst en peultjes of sugar snaps

Het recept voor deze varkenshaas met shiitakes en taugé komt uit het tijdschrift Foodies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.