Tony’s chocolate chip cookie

Het recept voor Tony’s chocolate chip cookie komt van mijn collega Suuz. Ze heeft hiervoor een basisrecept voor koekjes genomen en daar een reep Tony Chocolonely pecan-karamel doorheen gehakt. Het was weer smullen!

Tony's chocolate chip cookie; recept; recepten; koek; koekje; koekjes; chocolade; tony chocolonely

Dit zegt Suuz over Tony’s chocolate chip cookie

Voor deze koekjes heb ik het basisrecept voor koekjes van Laura’s bakery gebruikt en een in stukjes gehakte reep Tony’s Chocolonely Melk crunch pecan karamel door het deeg gemengd.

Ik gebruikte de pecan karamel chocolade reep, met name omdat ik het koekje wilde vergelijken met de pecan karamel koekjes die ik ook gemaakt heb. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het echt appels met peren vergelijken is. Maar wel allebei lekker!

Koekjes komen altijd zacht uit de oven, het is beste om ze op een rooster te laten afkoelen. Ik gebruik een taartschep om ze van de bakplaat te halen. Als ze nog een beetje aan het bakpapier plakken, kun je een beetje spanning op het papier zetten door het naar je toe te trekken en dan de schep er onder steken. 

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Chocolade van Tony Chocolonely

Voor deze koekjes is een melk crunch pecan karamel reep van Tony Chocolonely gebruikt. De chocolade van Tony is niet alleen heel erg lekker, maar je steunt er ook een goed doel mee. Tony heeft als missie om 100 slaafvrije chocolade te maken. Lees hier meer over de missie van Tony.

Tony's Chocolonely Melk crunch pecan karamel

Recepten van Suuz

Dit artikel is afkomstig van mijn collega Suuz. Op de afdeling waar ik werk wordt dagelijks over eten gepraat. We wisselen allerlei lekkere tips en recepten met elkaar uit. En uiteraard nemen we regelmatig wat lekkers voor elkaar mee.

Suuz neemt graag eigen baksels voor ons mee en elke keer worden die weer met veel gejuich ontvangen. Ik stel dan ook graag mijn blog beschikbaar om haar overheerlijke recepten te delen. Kijk HIER voor de recepten van Suuz.

Meer recepten voor cake, taart of zoetigheid

Kijk HIER voor meer recepten voor cakes, taarten of andere lekkere zoete recepten.

Tony’s chocolate chip cookie

De lekker knapperige Tony's chocolate chip cookie bevat stukjes van een reep Tony Chocolonely pecan-karamel. Heel erg lekker!

Menugang Zoete snack
Keyword Koekjes
Voorbereiden 15 minuten
Wachttijd 25 minuten
Rusttijd deeg 1 uur
Porties 20 koekjes

Ingrediënten

  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 reep Tony's Chocolonely Melk crunch pecan karamel

Bereiden

  1. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
  2. Snijd de chocolade reep in kleine stukjes en kneed deze door het koekdeeg.
  3. Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze (met een vork) een beetje plat.
  6. Bak de koekjes in ongeveer 16 minuten of tot de randjes goudbruin kleuren.
  7. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

Notities

Tip: Koekjes komen altijd zacht uit de oven, het is beste om ze op een rooster te laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.