Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Ik maak graag recepten van Australische TV kok Donna Hay (ook regelmatig te zien op 24Kitchen). Zij weet altijd met een beperkt aantal ingrediënten en in korte tijd, toch een bijzonder gerecht te maken. Dit recept van een tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo is daar een voorbeeld van.

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; soep; maaltijdsoep; tomatensoep; kikkererwten; chorizo; sperziebonen; tomaat; tomaten

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo maken

Voor de basis van de tomaten maaltijdsoep worden in dit recept gepelde tomaten gebruikt. De soep wordt gevuld met blokjes uitgebakken chorizo, kikkererwten en sperziebonen. Vooral de chorizo geeft deze maaltijdsoep een lekker pittige smaak. Ik adviseer wel om extra pittige chorizo te gebruiken.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo afdrukken.

Deze maaltijdsoep is een volledige maaltijd. Het is niet nodig om er iets bij te serveren.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 500 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 27 gram
Vet per portie: ca. 27 gram
Eiwit per portie: ca. 26 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Donna Hay

Donna Hay is absoluut een van mijn favoriete kookboekschrijfsters. Zij weet met simpele ingrediënten heerlijke gerechten te maken. Deze tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo is ook gebaseerd op een van haar recepten.

Kijk HIER voor meer recepten van Donna Hay.

Tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo

Met slechts een beperkt aantal ingrediënten en tijd, zet je deze heerlijke tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo op tafel. Deze soep is een complete maaltijd.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Keyword chorizo, kikkererwten, sperziebonen, tomaten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2
Voedingswaarde 500 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram chorizo in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel chilivlokken
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gram)
  • 1 liter runderbouillon van een tablet
  • 1 blik kikkererwten (400 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukjes
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels platte peterselie grof gehakt

Bereiden

  1. Kook de stukjes sperziebonen in ca. 15 minuten gaar.
  2. Zet een ruime pan op hoog vuur. Doe er chorizo, olie en chilivlokken in en bak 4 minuten of tot de chorizo krokant is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de gepelde tomaten en bouillon in dezelfde pan en prak de tomaten fijn. Breng op halfhoog vuur aan de kook. Voeg kikkererwten en sperziebonen toe en verwarm 3 minuten. Roer er zout, peper, peterselie en de gebakken chorizo door en serveer.

Dit recept voor tomaten maaltijdsoep met kikkererwten en chorizo is gebaseerd op een recept uit het kookboek “De snelste keuken” van Donna Hay. Het recept is ook te vinden op de website BigOven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.