Thaise salade met komkommer en limoen

Deze Thaise salade met komkommer en limoen is een lekker verfrissend bijgerecht bij (pittige) Thaise gerechten. De salade wordt nog lekkerder als je de smaakjes van de dressing een half uurtje laat intrekken.Thaise salade met komkommer en limoen; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; Thais; komkommer; limoen; vissaus

Thaise salade met komkommer en limoen maken

Deze Thaise salade met komkommer en limoen is zeer eenvoudig om te maken. Je hoeft alleen maar een dressing te kloppen van limoen, vissaus, water, sambal en suiker en dan de komkommer toe te voegen. Om de smaak van de dressing goed te laten in trekken is het wel belangrijk om de komkommer vooraf te schillen. Door de zaden uit de komkommer te scheppen voorkom je dat de dressing waterig wordt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Thaise salade met komkommer en limoen afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 105 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 25 gram
Vet per portie: ca. 1 gram
Eiwit per portie: ca. 2 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bijgerechten

Kijk HIER voor meer recepten van bijgerechten op deze website.

Thaise salade met komkommer en limoen

Deze Thaise salade met komkommer en limoen is een lekker verfrissend bijgerecht bij (pittige) Thaise gerechten. De salade wordt nog lekkerder als je de smaakjes van de dressing een half uurtje laat intrekken.

Marineren 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 105 kcal

Ingrediënten

 • 1 komkommer
 • 3 eetlepels visssaus (nam pla)
 • 3 eetlepels limoensap
 • 3 eetlepels water
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 theelepel sambal

Bereiden

 1. Schil de komkommer, halveer deze in de lengte en schep de zaden er met een lepel uit. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes.
 2. Klop vissaus, limoensap, water, suiker en sambal door elkaar, totdat de suiker is opgelost. Schep de komkommerplakjes door de dressing en laat ongeveer 15 minuten marineren. Langer marineren kan ook, dan trekken de smaakjes er nog meer in.

1 reactie

 1. Lekkere frisse pittige salade gegeten bij geroerbakte biefstuk met peultjes
  Ipv vissaaus oestersaus gebruikt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.