Thaise komkommersalade met seroendeng en munt

Bij een lekkere Thaise maaltijd mag voor mij rauwkost niet ontbreken. Deze Thaise komkommersalade met seroendeng en munt barst van de smaak. Vooral de munt vind ik erg lekker, maar ook de seroendeng (mix van kokos en pinda’s) doet het erg goed in deze salade. Heerlijk bij een pittige Thaise curry.Thaise komkommersalade met seroendeng en munt; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; komkommer; thais; oosters; munt; rode ui; limoen

 

Thaise komkommersalade met seroendeng en munt maken

Voor dit recept van Thaise komkommersalade met seroendeng en munt worden onder meer komkommer, rode ui en munt gemengd met een pittige Thaise dressing. In het oorspronkelijke recept voor deze Thaise komkommersalade worden pinda’s gebruikt, maar in één van de reacties op het recept stond te lezen dat dit vervangen kan worden door seroendeng. En aangezien ik daar nog een zakje van had liggen, heb ik dat toegevoegd aan de komkommersalade. Een heerlijke combinatie!

Deze Thaise salade met komkommer en seroendeng heeft veel verschillende smaken, is lekker pittig en toch fris bij een Thaise curry.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Sambal of rode peper?

In het oorspronkelijke recept worden 2 eetlepels fijngesneden chilipeper aan het recept toegevoegd voor de pittigheid. Omdat ik zelf niet zo’n liefhebber ben van rauwe stukje chilipeper, heb ik dit vervangen door een theelepel sambal.Sambal bestaat grotendeels uit fijngemalen Spaanse pepers, dus zo heb je toch de pittigheid.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekkere salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Thaise komkommersalade met seroendeng en munt

Voor dit recept van Thaise komkommersalade met seroendeng en munt worden onder meer komkommer, rode ui en munt gemengd met een pittige Thaise dressing.

Menugang Bijgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword komkommer, munt, rode ui
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • sap van 2 limoenen
  • eetlepels vissaus (nam pla)
  • eetlepels suiker
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 grote komkommer
  • rode ui gesnipperd
  • eetlepels verse munt grof gehakt
  • eetlepels seroendeng

Bereiden

  1. Schil de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes.

  2. Klop een dressing van de limoensap, vissaus, suiker, sambal en knoflook.
  3. Schep de komkommer en rode ui door de dressing en laat de smaken even intrekken.
  4. Schep vlak voor het serveren ook de munt en seroendeng door de salade.

Notities

Lekker bij een pittige Thaise curry

Dit recept voor Thaise komkommersalade met seroendeng en munt is geïnspireerd door een recept dat ik heb gevonden op de website Tasty Web.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.