Thaise kip met rode curry en cashewnoten

Voor mij staat de Thaise keuken voor lekker pittige gerechten met geurige jasmijnrijst. Dit recept van Thaise kip met rode curry en cashewnoten is licht pittig. Eventueel kun je het gerecht wat pittiger maken door extra curry toe te voegen.

Thaise kip met rode curry en cashewnoten; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; thais; kip; paprika; cashewnoten

Thaise kip met rode curry en cashewnoten maken

Dit gerecht is lekker snel klaar, het staat binnen een half uur op tafel. Even wat kip en paprika bakken met de rode currypasta. Nog wat smaakmakers toevoegen en tot slot lente ui en cashewnoten toevoegen.

Voeg de cashewnoten heel kort voor het serveren toe aan de roerbak, want ze worden al gauw zacht.

Ik heb de kip gecombineerd met jasmijnrijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor de Thaise kip met rode curry en cashewnoten afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Kcal per portie: ca. 460 kcal *
Koolhydraten per portie: ca. 19 gram
Vet per portie: ca. 33 gram
Eiwit per portie: ca. 21 gram

*Met 75 gram rijst per persoon erbij komt dit recept ca. 725 Kcal per persoon uit.

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Thaise rode curry

Thaise rode curry is een pasta op basis van rode chilipeper. Rode curry is ietwat pittig, maar milder dan de Thaise groene curry.

Kipfilet of kippendijfilet

Ik vervang kipfilet in recepten regelmatig door kippendijfilet. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees.

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept van rijst met kip en paprika gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Thaise kip met rode curry en cashewnoten

Dit licht pittige recept voor Thaise kip met rode curry en cashewnoten is lekker snel klaar. Even wat kip en paprika bakken met de rode currypasta. Nog wat smaakmakers toevoegen en tot slot lente ui en cashewnoten toevoegen.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword cashewnoten, kipfilet, rode paprika, rode Thaise currypasta
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 460 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels arachide olie
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 1 rode paprika in dunne repen
  • 150 gram kippendijfilet (of kipfilet) in reepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 lente-uitjes in stukjes van ca. 2 cm
  • 50 gram geroosterde ongezouten cashewnoten ongezouten cashewnoten

Bereiden

  1. Verhit in een wok de olie en roerbak hierin de currypasta, paprika, kip en knoflook ca. 3 minuten.
  2. Voeg de oestersaus, vissaus en suiker toe en laat nog ca. 4 minuten op zacht vuur stoven.
  3. Voeg de lente-ui toe en bak nog ca. 2 minuten.
  4. Schep de cashewnoten er vlak voor het serveren door.

Notities

Lekker met (jasmijn)rijst en een Thaise komkommersalade met seroendeng en munt.

Dit recept voor Thaise kip met rode curry en cashewnoten is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op de website Smulweb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.