Thaise curry met kabeljauw

Deze Thaise curry met kabeljauw is heerlijk verwarmend op een regenachtige dag. Het gerecht bevat lekker veel groenten. Je kunt het gerecht naar smaak mild tot flink pittig kruiden.

Thaise curry met kabeljauw; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; Thais; Oosters; curry; kabeljauw; sugar snaps; haricots verts; tomaat; tomaten; venkel

Thaise curry met kabeljauw maken

Voor dit recept kook je eerst haricots verts, sugar snaps en venkel. Terwijl de groenten koken maak je de curry. Als de groenten beetgaar zijn voeg je ze aan de curry toe en leg je de kabeljauw erop. Dit laat je dan nog even stoven tot de vis gaar is. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Wat is Thaise curry

Thaise curry is een pasta van kruiden en pepers. Je koopt Thaise curry bij de supermarkt of een Toko. De curry is geel, rood of groen.
Traditioneel worden alle Thaise curry’s gemaakt van dezelfde basisingrediënten. De kleur van de curry pasta wordt bepaald door de kleur pepers die gebruikt worden. Voor rode currypasta wordt rode peper gebruikt, terwijl er in groene currypasta groene peper wordt verwerkt.

Vaak worden er ook nog andere ingrediënten aan de curry pasta toegevoegd, waardoor de smaken van de verschillende pasta’s nog meer van elkaar verschillen. Aan de groene curry pasta wordt vaak verse koriander, limoenblad en Thaise basilicum toegevoegd. Deze curry is doorgaans pittiger dan de rode curry.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Thaise curry met kabeljauw

Deze Thaise curry met kabeljauw bevat lekker veel groenten. De vis wordt op de curry gestoofd. Je kunt het gerecht naar smaak mild tot flink pittig kruiden.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters, Thais
Keyword haricots verts, kabeljauw, kerstomaten, kokosmelk, peultjes, recept, recepten, rode Thaise currypasta, tomaten, venkel, vis
Wachttijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram haricots verts of sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
  • 150 gram sugar snaps of peultjes schoongemaakt
  • 1 kleine venkel schoongemaakt en in stukjes
  • 3 lente ui in ringetjes
  • 1 eetlepel Rode Thaise curry
  • 200 gram kerstomaten gehalveerd
  • 200 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel vissaus
  • 250 gram kabeljauw
  • 1 eetlepel arachide olie

Bereiden

  1. Doe de haricots verts, sugar snaps en venkel in een pan met ruim kokend water en kook de groenten in ca. 7 minuten beetgaar.

  2. Gebruik voor de curry een hapjespan met deksel en verhit hierin de arachide olie. Bak de lente uitjes kort en voeg dan de curry pasta toe. Bak deze ca. 1 minuut mee.

  3. Voeg de kerstomaten, kokosmelk, limoensap en vissaus toe aan de curry. Laat de gekookte groenten uitlekken en schep deze ook door de curry. Leg de kabeljauw op de groenten en doe de deksel op de pan. Laat de vis in ca. 12 minuten gaar worden.

Notities

Tips:

  • Als je dit gerecht extra pittig wilt maken, kun je extra curry pasta toevoegen
  • De rode curry kan vervangen worden door gele curry. Gele curry bevat maak meer citroengras en geeft daardoor een frissere smaak.

 

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Beaufood. In het oorspronkelijke recept wordt dit gerecht in de oven bereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.