Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel

Deze tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel is een heerlijk voorgerecht bij een feestelijk etentje. De de vette gerookte zalm en de frisse mierikswortel combineren erg goed. Maar ook bosui, peterselie, dille, citroen en kappertjes geven een lekkere smaak aan dit voorgerecht.

Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; zalm; gerookte zalm; vis; mayonaise; mierikswortel; kappertjes; rucola

Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel maken

Deze tartaar van gerookte zalm is niet moeilijk om te maken. Je hoeft alleen maar alle ingrediënten fijn te snijden en te mengen tot een tartaar. Daarna klop je een dressing van mayonaise, mierikswortel en citroensap.

Om de tartaar mooi te serveren gebruik je een kookring met een doorsnede van ca. 5 cm. Je kunt ook een kopje of een ander vormpje gebruiken. Bekleed de vorm eventueel met wat plastic. Druk de tartaar in de kookring, verwijder de vorm en verdeel de dressing over de tartaar.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 255 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 2 gram
Vet per portie: ca. 20 gram
Eiwit per portie: ca. 16 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees.

Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel

Deze tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel is een heerlijk voorgerecht bij een feestelijk etentje. De de vette gerookte zalm en de frisse mierikswortel combineren erg goed.

Menugang Voorgerecht
Keyword dille, gerookte zalm, kappertjes, mayonaise, mierikswortel, peterselie, vis, zalm
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 255 kcal

Ingrediënten

 • sap en rasp van 1 citroen
 • 200 gram gerookte zalmfilet in kleine stukjes
 • 2 theelepels gedroogde dille
 • 2 eetlepels verse platte peterselie fijngesneden
 • 1 bosui fijngesneden
 • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2 theelepels mierikswortel (potje)
 • zout
 • peper

Bereiden

 1. Meng in een ruime kom citroenrasp, gerookte zalm, dille, fijngesneden peterselie, fijngesneden bosui, kappertjes en olijfolie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 2. Meng voor de dressing de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.

 3. Zet een kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo ook de zalmtartaar op de andere borden. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar.

Dit recept voor tartaar van gerookte zalm met een dressing van mierikswortel is gebaseerd op een recept dat ik heb gevonden op de website van Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.