Stamppot van zoete aardappel en paksoi

In dit recept voor stamppot van zoete aardappel en paksoi wordt puree van zoete aardappel gecombineerd met rauwe paksoi. De stamppot wordt geserveerd met blokjes kipfilet die gestoofd worden in een marinade van onder meer ketjap en zoete chilisaus.

Stamppot van zoete aardappel en paksoi; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; oosters; stamppot; zoete aardappel; bataat; paksoi; kip; kipfilet

Stamppot van zoete aardappel en paksoi maken

Voor deze stamppot worden de zoete aardappels gekookt, tot puree gestampt en vermengd met de rauwe paksoi. Omdat vooral het witte gedeelte van de paksoi vrij stevig is van structuur, is het belangrijk om dat deel van de paksoi zo fijn mogelijk te snijden. Dat is lekkerder in de stamppot.

De stamppot wordt geserveerd met blokjes kipfilet die even worden gestoofd in een ketjap en zoete chilisaus. De kip krijgt hierdoor een lekker pittige smaak, die goed past bij de zoete aardappel en paksoi.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze stamppot van zoete aardappel en paksoi afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 655 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 93 gram
Vet per portie: ca. 17 gram
Eiwit per portie: ca. 27 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Kipfilet of kippendijfilet

In dit recept wordt kippendijfilet gebruikt. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees. 

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger voor gewone kipfilet.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Meer Oosterse recepten

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Stamppot van zoete aardappel en paksoi

In dit recept voor stamppot van zoete aardappel en paksoi wordt puree van zoete aardappel gecombineerd met rauwe paksoi. De stamppot wordt geserveerd met blokjes kipfilet die gestoofd worden in een marinade van onder meer ketjap en zoete chilisaus.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Keyword kipfilet, paksoi, stamppot, zoete aardappel
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 655 kcal

Ingrediënten

 • 1 eetlepel arachide olie
 • 400 gram kippendijfilets in blokjes
 • 3 eetlepels ketjap
 • 2 eetlepels zoete chilisaus
 • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
 • 2 theelepels sambal oelek
 • 1,4 kilogram zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
 • 2 stronken paksoi gewassen
 • 4 eetlepels gebakken uitjes
 • zout
 • peper

Bereiden

 1. Snijd het witte gedeelte van de paksoi zeer fijn. De groene bladeren mogen iets grover gesneden worden (grote stukken paksoi zijn niet lekker in de stamppot).

 2. Meng in een kom de ketjap, zoete chilisaus, bruine basterdsuiker en sambal oelek. Zet apart.

 3. Kook de zoete aardappel in ca. 15 minuten gaar. 

 4. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak hierin de blokjes kip goudbruin en gaar. Voeg het ketjap-mengsel toe en bak nog kort even mee totdat de kip bedekt is met saus. 

 5. Giet de zoete aardappels af maar bewaar het kookvocht. Stamp de zoete aardappel tot een smeuïge puree. Gebruik het kookvocht als de puree te droog of te dik wordt. Roer de paksoi door de puree en breng op smaak met peper en zout.

 6. Verdeel de stamppot over 4 borden. Verdeel de kip zonder de saus over de stamppot. Strooi de gefrituurde uitjes over de kipfilet.

Dit recept voor stamppot van zoete aardappel en paksoi is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Keukenliefde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.