Stamppot met zoete aardappel en rode biet

Heerlijk deze stamppot met zoete aardappel en rode biet! Er worden ook nog pastinaken aan de stamppot toegevoegd. De pastinaak, zoete aardappel en rode bieten smaken zoetig en aards. Door de stamppot te serveren met een stukje gebakken vis of met blokjes geitenkaas of feta, krijg je een heerlijke combinatie.

Stamppot met zoete aardappel en rode biet; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pastinaak; feta; geitenkaas

Stamppot met zoete aardappel en rode biet maken

Net als zoveel stamppotten is ook dit gerecht heel eenvoudig om te maken. Ik gebruik voor dit gerecht rode bieten uit mijn eigen moestuin. Direct na het oogsten rooster ik deze in de oven en vries ik ze in. Je kunt ook gare bieten uit de supermarkt gebruiken. Je hoeft alleen nog maar de zoete aardappel en pastinaak schoon te maken en te koken. De bieten snijd je in blokjes en verwarm je even in een koekenpan. Als alle groenten gaar er warm zijn, maak je er een stamppot van.

Ik verkruimel daarna nog wat zachte geitenkaas of feta over de stamppot of ik serveer er een stuk gebakken vis bij, zoals kabeljauw. Ook lekker bij lekkerbekjes of kibbeling.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Zoete aardappel

Een zoete aardappel wordt ook wel een bataat genoemd. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Een zoete aardappel is een knol die groeit op de wortels van de zoete-aardappelplant.

Ook de smaak van een zoete aardappel is heel anders dan de smaak van een gewone aardappel. Een zoete aardappel heeft meer een wortelsmaak en is ook oranje gekleurd als een wortel. Kijk HIER voor meer recepten met zoete aardappel.

Stamppot met zoete aardappel en rode biet

Een heerlijke stamppot met pastinaak zoete aardappel en rode biet. Lekker met een stukje gebakken (wit)vis, zachte geitenkaas of feta.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword feta, geitenkaas, pastinaak, rode bieten, zoete aardappel
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 3 zoete aardappels geschild en in stukken
 • 2 pastinaken geschild en in stukken
 • 4 rode bieten in blokjes
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Peper
 • zout
 • eventueel zachte geitenkaas of feta

Bereiden

 1. Kook de zoete aardappel en pastinaken in ca. 20 minuten gaar.
 2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en verwarm hierin de blokje rode biet.

 3. Giet de zoete aardappels en pastinaken af. Het kookvocht wordt niet gebruikt. Stamp de zoete aardappels en pastinaken fijn en schep de blokjes biet erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

 4. Verkruimel eventueel wat zachte geitenkaas of feta over de stamppot.

Notities

Ook lekker met een stukje gebakken (wit)vis, lekkerbekjes of kibbeling.

Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Huuskes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.