Springrolls met gerookte eendenborstfilet en mango

Springrolls zijn een soort loempias, maar dan gemaakt van rijstvellen. In dit recept worden de springrolls gevuld met onder andere gerookte eendenborstfilet en mango.

Springrolls met gerookte eendenborstfilet en mango; recept; recepten; voorgerecht; voorgerechten; hapje; borrelhapje; oosters; chinees; loempiavel;

Springrolls met gerookte eendenborstfilet en mango

Springrolls kun je met alles vullen wat je maar lekker vindt. Er zijn dan ook vele variaties op dit recept mogelijk. Voor springrolls gebruik je rijstvellen. Door deze even in wat warm water te weken worden ze slap en kun je ze makkelijk vullen en oprollen.

De vulling van de springrolls snijd je in kleine stukjes. Voor deze springrolls met gerookte eendenborstfilet en mango vul je de rijstvellen met een mengsel van ijsbergsla, gerookte eendenborstfilet, munt, basilicum, koriander, seroendeng en hoisinsaus. Je kunt de springrolls direct opeten. Eventueel met een dipsaus erbij.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Mango schillen en snijden

Als je verse mango gebruikt, kun je in dit filmpje van Albert Heijn zien hoe je deze schoonmaakt en snijdt. Je kunt ook mango uit blik of uit de diepvries gebruiken.

Meer recepten van voorgerechten

Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, je moet immers voldoende ruimte overhouden voor het hoofdgerecht. Maar dan nog zijn er heel veel mooie gerechten om het diner mee te beginnen. Het kan een salade zijn, soep of een stukje vis. Of, zoals in dit recept, een kleine hoeveelheid vlees.

Kijk HIER voor meer recepten van voorgerechten op deze website.

Zin in nog meer Oosters gekruide gerechten?

Ik maak regelmatig recepten uit de Oosterse keuken klaar. De Thaise keuken is favoriet, maar ook recepten uit de Chinese of Indische keuken vind ik lekker. Kijk HIER voor alle Oosterse recepten op deze website.

Springrolls met gerookte eendenborstfilet en mango

Springrolls zijn een soort loempias, maar dan gemaakt van rijstvellen. In dit recept worden de springrolls gevuld met onder andere gerookte eendenborstfilet en mango.

Menugang Borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Oosters, Vietnamees
Keyword basilicum, eendenborstfilet, koriander, mango, munt
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 12 rijstvellen
  • ijsbergsla fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden munt alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander alleen de blaadjes
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum alleen de blaadjes
  • 200 gram gerookte eendenborst in reepjes
  • 1 mango in dunne reepjes
  • handje seroendeng
  • Hoisinsaus of zoete chilisaus

Bereiden

  1. Zet alle ingrediënten voorgesneden klaar, zodat je snel kunt werken. Meng eventueel de sla en de kruiden.
  2. Vul een bord of schaal met kokendheet water en leg een snijplank ernaast
  3. Dompel een vel rijstpapier kort in het hete water. Werk snel en zorg dat het vel overal nat wordt. Zodra het rijstvel zacht wordt, leg je het op de snijplank. Beleg het rijstvel met een streep sla en kruiden. Leg hierop wat eendenborst en mango. Bestrooi met seroendeng.
  4. Klap het onderste deel van het zachte, plakkerige rijstvel over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol verder zo strak mogelijk op, zodat er een stevige rolletje ontstaat dat goed te dippen is.
  5. Herhaal met de overige rijstvellen. Leg de rolletjes op borden of een serveerschaal. Druppel er wat eventueel hoisin- of zoet chilisaus overheen en bestrooi met extra seroendeng en eventuele overgebleven kruiden.

Notities

Tip: vervang de gerookte eendenborstfilet door gerookte kipfilet.

Tip: serveer met wat zoete chilisaus om in te dippen.

Dit recept voor Springrolls met gerookte eendenborstfilet en mango is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Smulweb.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.