Spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas

Ik hield nog een flinke portie over van de Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas die ik gemaakt had. De rest heb ik verwerkt in deze spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas. Vooraf dacht ik dat de pasta wellicht wat weinig smaak zou hebben met deze eenvoudige pesto. Maar het tegendeel is waar. De combinatie van de pasta met de rucola-walnotenpesto is heerlijk!

Spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; Italiaans; vegetarisch; rucola; walnoten; kaas; parmezaan; Parmezaanse kaas; spaghetti; pasta

Spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas maken

Ik had een restje Rucolapesto met walnoten en Parmezaanse kaas en daarom wat het voor mij een erg makkelijke maaltijd. Alleen nog maar wat spaghetti klaarmaken. Maar ook als je deze maaltijd vanaf het begin klaarmaakt, staat deze zeer snel op tafel.

In onderstaand recept heb ik de ingrediënten aangepast, zodat je geen restjes overhoudt. Maar maak gerust een grotere portie van de pesto. De rest van de pesto kan worden ingevroren en blijft in een luchtdichte doos een paar dagen goed in de koelkast. Ook heel lekker op een broodje.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas afdrukken.

Kookboek Polpo van Russel Norman

Dit recept komt uit het kookboek Polpo van Russel Norman. Russel Norman, bedrijfsleider bij een chique Londense restaurantgroep deed tijdens vele bezoeken aan bars en eethuisjes in Venetië inspiratie op voor zijn Londense restaurant ‘Polpo’. Hij beschrijft 140 recepten. Ik heb het boek  nog maar net gekocht en er zijn heel wat recepten die ik wil proberen. Het ziet er allemaal heerlijk uit!

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 840 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 58 gram
Vet per portie: ca. 51 gram
Eiwit per portie: ca. 24 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Bron spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas: dit recept komt uit het kookboek “Polpo” van Russel Norman. Vanwege de auteursrechten neem ik alleen recepten over die op internet zijn terug te vinden. Dit recept vond ik onder meer ook op de site van The Gaurdian.

Spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas

Deze spaghetti met rucola-walnotenpesto en Parmezaanse kaas bestaat uit slechts enkele ingrediënten, maar barst van de smaak!

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 840 kcal

Ingrediënten

 • 150 gram spaghetti
 • 75 gram rucola gewassen
 • 75 gram walnoten grof gehakt
 • 40 gram Parmezaanse kaas + extra voor serveren geraspt
 • 1 teentje knoflook
 • olijfolie
 • zout
 • zwarte peper

Bereiden

 1. Bereid de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

 2. Maak ondertussen de pesto. Zorg dat de rucola echt goed droog is. Meng de rucola in een grote kom met de gehakte walnoten, de Parmezaanse kaas, de knoflook en een flinke snuf zout en zwarte peper.

 3. Doe als de ingrediënten voor de pesto zijn gemengd de ingrediënten in een hakmolen. Maal telkens kort en voeg langzaam olijfolie toe tot het de gewenste consistentie heeft. De pesto moet de dikte van tapenade hebben. Proef of er nog zout en peper bij moet.

 4. Giet de spaghetti af en doe de warme spaghetti terug in de pan. Schep de pesto door de warme spaghetti en verdeel over twee borden. Strooi nog wat extra Parmezaanse kaas over de pasta. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.