Spaanse gevulde eieren (tapas)

Ik stel regelmatig een maaltijd samen van kleine gerechtjes, zoals tapas. Als ik geen zin heb om te koken, bestaat onze tapas maaltijd uit makkelijke kant en klaar gerechtjes die je in de supermarkt kunt kopen. Maar ik probeer altijd ook iets zelf te maken. Deze Spaanse gevulde eieren zijn een favoriet van ons.

Spaanse gevulde eieren; recept; recepten; tapas; hapje; ei; gevuld ei; mediterraan; olijf; olijven; paprika; kappertjes

Spaanse gevulde eieren maken

Dit gerechtje is heel eenvoudig om te maken. Je kookt wat eieren en snijdt deze doormidden. Je haalt de eidooiers uit het ei en mengt de dooiers met fijngesneden olijven, kappertjes en geroosterde paprika. Vervolgens vul je het ei met dit mengsel. Simpel, maar heel erg lekker. Erg lekker ook in combinatie met een ander favoriet tapas gerechtje: gemarineerde rode paprika.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Meer tapas recepten

Ik vind het heerlijk om een maaltijd samen te stellen met allerlei kleine hapjes. In het Spaans worden deze kleine hapjes tapas genoemd. Maar je hoeft je niet te beperken tot de Spaanse keuken. De tapas die ik maak komen uit allerlei landen. Kijk HIER voor meer tapas recepten.

Uiteraard kun je je tapas maaltijd aanvullen met gerechtjes die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt. Ik combineer het bijvoorbeeld vaak met wat olijven, brood met tapenade of hummus en plakjes worst.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Spaanse gevulde eieren

Deze Spaanse gevulde eieren zijn gevuld met fijngesneden olijven, kappertjes en paprika. Makkelijk om te maken. Lekker bij een tapas maaltijd!

Menugang Borrelhapje, Tapas
Keuken Mediterraan, Spaans
Keyword ei, gegrilde paprika, kappertjes, zwarte olijven
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 8 stuks

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 8 zwarte olijven ontpit en fijngehakt
  • 1 geroosterde rode paprika uitgelekt en fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes afgespoeld, uitgelekt en fijngehakt
  • olijfolie
  • zout

Bereiden

  1. Kook de eieren in ca. 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken en vervolgens helemaal afkoelen.
  2. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Schep de dooiers eruit met een theelepel, zonder het eiwit te beschadigen.
  3. Prak de eierdooiers fijn in een kom. Voeg de fijngehakte olijven, fijngehakte geroosterde rode paprika en fijngehakte kappertjes toe en meng alles goed. Klop er dan voldoende olijfolie door om een glad mengsel te maken. Breng op smaak met zout.
  4. Vul de eieren met een theelepel met de olijvenpasta. Zet de eieren tot gebruik in de koelkast.

Dit recept voor Spaanse gevulde eieren is gebaseerd op een recept uit het kookboek “Het Tapas boek” van Simone en Ines Ortega.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.