Puree van zoete aardappel en knolselderij

Deze puree van zoete aardappel en knolselderij is bij heel veel gerechten lekker, maar smaakt vooral goed bij varkensvlees en wild.

Puree van zoete aardappel en knolselderij; recept; recepten; bijgerecht; bijgerechten; zoete aardappel; bataat; knolselderij

Puree van zoete aardappel en knolselderij maken

Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken. Je maakt de groenten schoon en snijdt deze in stukken. Vervolgens kook je de groenten en stamp je ze tot een puree. Je kunt een grotere portie van deze puree maken en de rest invriezen. Na het ontdooien warm je de puree op in een koekenpan of in de magnetron.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze puree van zoete aardappel en knolselderij afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Zoete aardappel

Een zoete aardappel wordt ook wel een bataat genoemd. Anders dan de naam doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. Een zoete aardappel is een knol die groeit op de wortels van de zoete-aardappelplant.

Ook de smaak van een zoete aardappel is heel anders dan de smaak van een gewone aardappel. Een zoete aardappel heeft meer een wortelsmaak en is ook oranje gekleurd als een wortel. Kijk HIER voor meer recepten met zoete aardappel.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 125 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 23 gram
Vet per portie: ca. 3 gram
Eiwit per portie: ca. 2 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten van bijgerechten

Een lekker salade, komkommer of toch liever iets warms? Kijk HIER voor alle recepten van bijgerechten op deze website.

Puree van zoete aardappel en knolselderij

Deze puree van zoete aardappel en knolselderij is bij heel veel gerechten lekker, maar smaakt vooral goed bij varkensvlees en wild.

Menugang Bijgerecht
Keyword knolselderij, zoete aardappel
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 125 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel geschild
  • 200 gram knolselderij schoongemaakt
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel roomboter

Bereiden

  1. Snij de zoete aardappel en knolselderij in stukken. Doe de groenten in een pan met water en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de groenten in ca. 15 minuten gaar koken.

  2. Giet de groenten af, maar bewaar het kookvocht toe. Stamp de groenten tot een puree of gebruik een staafmixer. Voeg net zoveel kookvocht toe, totdat er een mooie puree ontstaat.

  3. Roer de roomboter door de puree, totdat de boter gesmolten is. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Notities

TIP: je kunt een grotere portie van deze puree maken en de rest invriezen. Na het ontdooien warm je de puree op in een koekenpan of in de magnetron.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.