Pasta met tonijn en salie

Het kruid salie kom ik maar weinig tegen in recepten. Salie heeft een kruidige smaak die moeilijk te beschrijven is. Het smaakt heerlijk in combinatie met tomaten en vis, zoals in dit recept van pasta met tonijn en salie.

Pasta met tonijn en salie; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; tonijn; salie; geitenkaas; tomaat; tomaten; kerstomaat; kerstomaten; kerstomaatjes; vis; tonijn

Pasta met tonijn en salie maken

Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel. Je kookt de pasta en ondertussen roerbak je uien, knoflook, salie, kerstomaatjes. Als de pasta klaar is schep je deze samen met de tonijn door het groentemengsel. Tot slot verdeel je nog wat zachte geitenkaas over het gerecht. Een simpel maaltje met heel veel smaak.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Welke pasta gebruik je?

Je kunt voor dit recept elke pastasoort die je maar lekker vindt gebruiken. Maar de Italianen zijn erg serieus over de combinaties van pasta en saus. Voor een romige saus met groenten zoals in dit recept wordt gemaakt, gebruik je doorgaans een lintpasta. Dat kan dus tagliatelle zijn, maar bijvoorbeeld ook fettuccine of linguine.

Kijk HIER voor meer recepten met pasta op deze website.

Borden voorverwarmen

Pasta koelt snel af. Daarom is het aan te raden dit gerecht te serveren op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer recepten met vis

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week vis te eten. Daar hebben wij geen enkele moeite mee! Er zijn zoveel lekker recepten met vis. Kijk HIER voor meer recepten met vis op deze website.

Pasta met tonijn en salie

Deze pasta met tonijn en salie staat binnen 30 minuten op tafel. Salie heeft een kruidige smaak die erg goed combineert met tomaten en vis.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword geitenkaas, kerstomaten, pasta, salie, tonijn, vis
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta naar keuze
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien in dunne partjes
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
  • 20 gram salie alleen de blaadjes, fijngesneden
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 blikje tonijn op water uitgelekt
  • 100 gram zachte geitenkaas

Bereiden

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de saliereepjes erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg dan de kerstomaatjes toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de tonijn en pasta door het groentemengsel. Verdeel de pasta over 2 borden en verdeel de geitenkaas erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.