Pasta met kip en spinazie

Deze pasta met kip en spinazie is een lekker maaltje voor door de week. Deze pastaschotel is snel klaar, makkelijk om te maken en zit vol met lekkere verse groenten. Precies wat ik wil na een dag werken.

recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; pasta; macaroni; penne; italiaans; mediterraan; spinazie; kip; kipfilet; gedroogde tomaten; boursin;

Pasta met kip en spinazie maken

Voor deze pasta met kip en spinazie wordt de pasta gemengd met stukjes gebakken kipfilet, verse spinazie, kastanjechampignons, gedroogde tomaten en pijnboompitten. Wat gesmolten Boursin roomkaas en kookroom zorgen voor een lekker romige saus. Voor de pasta heb ik macaroni gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort pasta gebruiken.

Dit recept staat in ongeveer 20 minuten op tafel. Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze pasta met kip en spinazie afdrukken.

Welke pasta gebruik je?

Je kunt voor dit recept elke pastasoort die je maar lekker vindt gebruiken. Maar de Italianen zijn erg serieus over de combinaties van pasta en saus. Voor een romige saus met groenten zoals in dit recept wordt gemaakt, gebruik je doorgaans een lintpasta. Dat kan dus tagliatelle zijn, maar bijvoorbeeld ook fettuccine of linguine.

Kijk HIER voor meer recepten met pasta op deze website.

Kipfilet of kippendijfilet

Ik vervang kipfilet in recepten regelmatig door kippendijfilet. Kippendijfilet is doorgaans goedkoper dan kipfilet. Het heeft wat mij betreft meer smaak en het blijft malser tijdens het bakken. Het is echter wel wat vetter dan kipfilet. Ook zijn het geen mooie stukjes vlees. 

Als los stukje vlees vind ik de kippendijfilet minder geschikt. Maar in blokjes, zoals ook in dit recept gebruikt wordt, vind ik het een prima vervanger.

Kijk HIER voor meer gerechten met kip.

Pasta met kip en spinazie

Deze pasta met kip en spinazie is snel klaar, makkelijk om te maken en zit vol met lekkere verse groenten. Precies wat ik wil na een dag werken.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Keyword champignons, gedroogde tomaten, kipfilet, macaroni, pasta, roomkaas, spinazie
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram pasta bijvoorbeeld macaroni
  • 50 gram pijnboompitten
  • 250 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram kastanje champignons
  • 300 gram spinazie
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 80 gram boursin roomkaas met knoflook en kruiden
  • 50 ml kookroom of slagroom
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudkleurig zijn. Laat op een bord afkoelen.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in grove stukken en bak deze mee met de kipfilet.
  5. Voeg de spinazie in kleine porties toe en laat slinken.
  6. Snijd ondertussen de gedroogde tomaten fijn.
  7. Voeg de boursin, kookroom, gedroogde tomaten en pasta aan de kip met groenten toe. Meng alles goed en laat de kaas smelten. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Voeg vlak voor het serveren de pijnboompitten toe en schep alles goed door. Verdeel over 2 borden.

Dit recept voor pasta met kip en spinazie is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Smulweb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.