Pasta met gehakt en champignons

Voor deze pasta met gehakt en champignons wordt pasta gecombineerd met een romige saus van gehakt, champignons, crème fraîche en pesto. Deze makkelijke maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel.

Pasta met gehakt en champignons; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; Italiaans; pasta; penne; gehakt; champignons; pesto; basilicum;

Pasta met gehakt en champignons maken

Dit gerecht is heel eenvoudig om te maken. Terwijl de pasta kookt, bak je de gehakt en champignons gaar. Vervolgens maak je een saus door pesto en crème fraîche aan het gehakt toe te voegen. Je schept de gekookte pasta door de saus en je serveert het gerecht met fijngesneden basilicum.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Welke pasta gebruik je?

Je kunt voor dit recept elke pastasoort die je maar lekker vindt gebruiken. Ik heb mini penne gebruikt. Maar de Italianen zijn erg serieus over de combinaties van pasta en saus. Voor een romige saus met groenten zoals in dit recept wordt gemaakt, gebruik je doorgaans een lintpasta. Dat kan dus tagliatelle zijn, maar bijvoorbeeld ook fettuccine of linguine.

Kijk HIER voor meer recepten met pasta op deze website.

Borden voorverwarmen

Pasta kan snel afkoelen. Daarom is het aan te raden dit gerecht te serveren op een voorverwarmd bord. Er zijn diverse manieren om borden voor te verwarmen. Ik vind het zelf makkelijk om de borden voor te verwarmen in een oven van 60°C.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Pasta met gehakt en champignons

Voor deze pasta met gehakt en champignons wordt pasta gecombineert met een romige saus van gehakt, champignons, crème fraîche en pesto. Deze makkelijke maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword basilicum, champignons, crème fraîche, gehakt, pasta, pesto
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram pasta naar keuze
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 125 ml crème fraîche
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum

Bereiden

  1. Kook de pasta in ruim kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak het gehakt rul. Pers de knoflookteentjes erboven uit en voeg de champignons toe. Roerbak het geheel ca. 2 minuten. Roer de pesto, tomatenpuree en crème fraîche erdoor en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Garneer met de basilicum.

Dit recept voor pasta met gehakt en champignons is gebaseerd op een recept dat ik gevonden heb op de website Smulweb.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.