Paprika’s gevuld met gehakt en bonen

Als kind mocht ik altijd kiezen wat ik wilde eten op mijn verjaardag. Gevulde paprika’s waren mijn favoriet. Toch heb ik dit gerecht al lang niet meer klaargemaakt. Deze paprika’s gevuld met gehakt en bonen zijn een heerlijke herinnering aan die verjaardagen.

Paprika’s gevuld met gehakt en bonen; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; paprika; gehakt; lente ui;

Paprika’s gevuld met gehakt en bonen maken

Dit recept is heel eenvoudig om te maken. Je maakt in een koekenpan de vulling voor de paprika die onder andere bestaat uit gehakt en bonen. Daarna snijd je het kapje van twee paprika’s en vul je deze met het mengsel. Het is wel belangrijk om grote / brede paprika’s te gebruiken die voldoende ruimte hebben voor de vulling.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 572 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 26 gram
Vet per portie: ca. 28 gram
Eiwit per portie: ca. 46 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website Cozymess, waar dit recept ook te vinden is.

Recepten met gehakt

Er gaat niets boven de smaak van gebakken gehakt! Ik kan er soms ineens heel erg naar verlangen. Gelukkig is er genoeg keuze in gerechten met gehakt. Kijk hier voor meer recepten met gehakt.

Paprika’s gevuld met gehakt en bonen

Dit recept is eenvoudig en snel klaar te maken. Je bakt de gehaktvulling in een koekenpan en vult hiermee de paprika's. Daarna bak je de paprika's in de oven.

Menugang Hoofdgerecht
Keyword gehakt, rode paprika
Wachttijd 30 minuten
Porties 2 personen
Voedingswaarde 572 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 lente uitjes in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal
  • 1 blikje gemengde bonen of kidneybonen 125 gram
  • Handje geraspte kaas
  • 2 grote rode paprika’s

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de lente ui en knoflook toe en bak kort mee. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout.
  2. Voeg het blikje tomatenpuree en de sambal toe aan het gehakt. Laat de bonen uitlekken en voeg deze samen met de helft van geraspte kaas toe. Laat het geheel even opwarmen.

  3. Was de paprika’s. Snij de kapjes van de paprika en verwijder zaden en zaadlijsten. Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met de overige geraspte kaas. Bak de paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven.

Notities

Lekker met een komkommersalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.