Panna cotta met passievruchten en mango


Al eerder had ik het basisrecept voor panna cotta gepubliceerd. Panna cotta is een lekker romige Italiaanse pudding. Panna cotta combineert goed met vruchten. In dit recept voor panna cotta met passievruchten en mango wordt de smaak van de romige pudding extra fris door passievruchten mee te laten trekken bij het koken van de panna cotta.

Panna cotta met passievruchten en mango; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; toetje; dessert; desserts; pannacotta; panna cotta; slagroom; vanille; passievrucht; passievruchten; mango

Panna cotta met passievruchten en mango maken

Voor een panna cotta laat je eerst een paar blaadjes gelatine weken in wat koud water. Daarna verwarm je slagroom met suiker en vanille. Bij een gewone panna cotta verwarm je de slagroom totdat deze warm genoeg is om de gelatine in op te lossen. Voor deze panna cotta met passievruchten breng je het roommengsel net tegen de kook aan en laat je het de room met het pulp van de passievruchten even trekken. Daarna zeef je de pitten van de passievruchten uit de panna cotta en voeg je de gelatine toe.

De panna cotta wordt geserveerd met stukjes mango. Je kunt hier uiteraard verse mango voor gebruiken, maar ik gebruik ook vaak (ontdooide) mango stukjes uit de diepvries.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze panna cotta met passievruchten en mango afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Vanille extract

In dit recept wordt vanille extract gebruikt. Vanille extract is een vloeistof waarin het vanille merg is opgelost. De smaak en geur van de vanille blijven in de vloeistof heel goed bewaard. Vanille extract geeft daardoor net zoveel smaak als het merg van een vanille stokje.

In dit recept kun je het vanille extra vervangen door een opengesneden vanille stokje mee te koken met de panna cotta. Neem dan wat langer de tijd om de het vanille uit het merg en stokje te laten trekken.

Eventueel kun je ook vanille essence gebruiken. Vanille essence is echter geen natuurlijk product. Het is een synthetische stof met vanille smaak.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten.

Panna cotta met passievruchten en mango

Panna cotta is een romige Italiaanse pudding. In dit recept voor panna cotta met passievruchten en mango worden passievruchten met de room meegekookt.

Menugang Nagerecht
Keuken Italiaans
Keyword mango, panna cotta, passievrucht, slagroom, vanille
Koelkast 3 uur
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 300 ml slagroom
 • 40 gram poedersuiker
 • 1 theelepel vanille extract
 • 3 blaadjes gelatine
 • 3 passievruchten
 • 125 gram mango in blokjes

Bereiden

 1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
 2. Spoel 2 puddingvormpjes van minimaal 2 dl om met koud water.
 3. Doe de slagroom met de poedersuiker en vanille essence in een steelpan. Snijd de passievruchten doormidden en schraap met een lepel boven de steelpan het pulp uit de vrucht. Laat het mengsel tegen de kook aankomen (niet laten koken!) en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zacht trekken.

 4. Zeef het slagroommengsel boven een kom en doe terug in de steelpan. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze al roerend aan het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost en haal de pan van het vuur.

 5. Verdeel de panna cotta over de puddingsvormpjes en laat afkoelen buiten de koelkast. Zodra de panna cotta voldoende is afgekoeld de pudding minimaal 3 uur verder laten opstijven in de koelkast.
 6. Voor het serveren: maak de randen van de panna cotta los van de puddingvorm en stort de panna cotta. Serveer met de mangoblokjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.