Paella met zeevruchten en kip

Paella is een Spaans rijstgerecht met vis. Er bestaan vele recepten van. Dit recept is voor een paella met zeevruchten en kip. Omdat de bereidingstijd van dit recept wat langer is, maak ik graag een grotere portie klaar. Dit gerecht kun je heel goed bewaren in de diepvries.

Paella met zeevruchten en kip; recept; recepten; hoofdgerecht; hoofdgerechten; rijst; chorizo; paprika; kip; kipfilet; zeevruchten; doperwten

Paella met zeevruchten en kip maken

In de zomer zie je bij de Spaanse restaurants enorme pannen staan waarin paella wordt bereid. Ook als je zelf dit recept maakt is het handig om een risottopan of grote hapjespan te gebruiken. Deze paella is rijkgevuld met onder andere kipfilet, chorizo, zeevruchten, paprika en doperwten. Je kunt de zeevruchten eventueel vervangen door grote garnalen. Kijk daarvoor naar dit recept van paella met chorizo en reuzengarnalen.

Ik vries zelf altijd een gedeelte van de paella in. Na het ontdooien bak je de paella op in wat olijfolie. Het gerecht smaakt dan zelfs nog lekkerder!

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept afdrukken.

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 675 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 76 gram
Vet per portie: ca. 19 gram
Eiwit per portie: ca. 47 gram

Deze voedingswaarde heb ik overgenomen van de website van Albert Heijn, waar dit recept ook te vinden is.

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort met een kruidige smaak. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees. Er zijn diverse varianten van chorizo verkrijgbaar, van mild pittig tot zeer pittig. Paprikapoeder zorgt voor de rode kleur van de worst en de pittigheid. Daarnaast kunnen er ook andere kruiden aan de worst zijn toegevoegd zoals zout, oregano, knoflook of komijn.

Chorizo Pamplona is een bekende variant van deze worst. Chorizo Pamplona wordt gemaakt van fijner gehakt of zelfs gemalen varkensvlees. Kijk HIER voor meer recepten met chorizo.

Meer mediterrane recepten

Een mediterraan recept is een recept uit de  keuken van landen rondom de Middellandse zee. Denk bijvoorbeeld aan de keukens van Spanje, Italië of Griekenland.

Kenmerkend voor de mediterrane keuken zijn recepten met veel verse groenten, vis en mager vlees. Verse kruiden en ingrediënten van  goede kwaliteit zorgen voor veel smaak in de gerechten.

Kijk HIER voor meer mediterrane recepten.

Paella met zeevruchten en kip

Paella is een Spaans rijstgerecht met vis. Er bestaan vele recepten van. Dit recept is voor een paella met zeevruchten en kip.

Menugang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, Spaans
Keyword chorizo, doperwten, gepelde tomaten, kipfilet, rode paprika, zeevruchten
Wachttijd 1 uur
Porties 6
Voedingswaarde 675 kcal

Ingrediënten

  • 250 gram chorizoworst in blokjes
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 2 rode paprika's schoongemaakt en in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
  • snufje saffraan
  • 500 gram risottorijst
  • liter kippenbouillon van tablet
  • 500 gram zeevruchten (diepvries)
  • 200 gram doperwten (vers, diepvries of uit blik)
  • zout
  • peper

Bereiden

  1. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord.

  2. Bak de stukken kip in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord.

  3. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.

  4. Voeg de gepelde tomaten, saffraan en rijst aan de groenten toe. Prak de gepelde tomaten grof. Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.

  5. Voeg de chorizo, kip, zeevruchten en doperwten aan de paella toe. Warm alles nog enkele minuten goed door, totdat alles gaar en warm. Breng de paella op smaak met zout en peper.

Notities

Tip: de zeevruchten kunnen vervangen worden door bijvoorbeeld grote garnalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.