Mascarpone met advocaat en boerenjongens (Italiaanse liefde)

Mascarpone met advocaat en boerenjongens is een dessert dat ook wel Italiaanse liefde wordt genoemd. Voor ons is het een dessert met herinneringen. Toen mijn man en ik net samenwoonden, hadden we niet veel te besteden, want al ons geld ging naar ons nieuwe huis. We woonden heel dicht bij een traiteur die de lekkerste gerechten maakte, dus zo heel af en toe verwenden we onszelf met een dessert van die traiteur: Italiaanse liefde. Wat er in zat wist ik toen nog niet, maar het was een heerlijk toetje.

Mascarpone met advocaat en boerenjongens; italiaanse liefde; recept; recepten; nagerecht; nagerechten; toetje; toetjes; dessert; desserts; italiaans; mascarpone; advocaat; boerenjongens

Mascarpone met advocaat en boerenjongens maken

Italiaanse liefde is eenvoudig om te maken. Je hebt maar drie ingrediënten nodig: een bakje mascarpone, een fles advocaat en een pot boerenjongens. Boerenjongens zijn rozijnen in brandewijn. Je schept de drie ingrediënten door elkaar en verdeelt het over de dessertschaaltjes. Door de mascarpone is dit een heel machtig dessert. Lekker met een toef slagroom, maar dat maakt dit dessert nog machtiger.

Hieronder vind je een receptenkaart met de ingrediënten en instructies voor dit recept. Met de printer knop rechts bovenaan op deze receptenkaart kun je het recept voor deze mascarpone met advocaat en boerenjongens afdrukken.

koken & tafelen algemeen

Voedingswaarde

Voedingswaarde per portie: ca. 640 Kcal
Koolhydraten per portie: ca. 38 gram
Vet per portie: ca. 49 gram
Eiwit per portie: ca. 8 gram

Deze voedingswaarde is slechts ter indicatie. Ik heb voor het berekenen van de voedingswaarde een online calculator gebruikt. De berekening is gebaseerd op de ingrediëntenlijst zoals hieronder staat aangegeven.

Meer recepten van nagerechten

Pudding, ijs, taartjes of fruit … ik ben dol op lekkere toetjes. Kijk HIER voor meer recepten van nagerechten. 

Mascarpone met advocaat en boerenjongens

Mascarpone met advocaat en boerenjongens is een dessert dat ook wel Italiaanse liefde wordt genoemd. Een ontzettend machtig, maar ook ontzettend lekker toetje!

Menugang Nagerecht
Keuken Italiaans
Keyword advocaat, boerenjongens, mascarpone
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen
Voedingswaarde 640 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram mascarpone
  • dl advocaat
  • dl boerenjongens (inclusief vocht)

Bereiden

  1. Meng de mascarpone met advocaat en boerenjongens en zet tot gebruik in de koelkast.

Notities

Lekker met: slagroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.